Προήλθε από τυχαία επιλογή σπορόφυτων  στη δεξιά όχθη του ποταμού Ισέρ  στην περιοχή Vinay της Γαλλίας. Ως δέντρο έχει ημί-ορθόκλαδη προς ορθόκλαδη ανάπτυξη (ευκολία στο κλάδεμα). Έχει όψιμη ανθοφορία (Μάιος) και ευδοκιμεί σε διάφορα εδάφη.

Ποικιλία γαλλικής προέλευσης που χρησιμοποιείται για επικονιάστρια της Τσάντλερ.

Εξαιτίας της όψιμης έκπτυξης των οφθαλμών (τέλη Απριλίου), η ποικιλία Φραγκέτι είναι ανθεκτική στους όψιμους ανοιξιάτικους παγετούς. Η απόδοση της είναι συνεχής και πολύ ικανοποιητική. Μικρή ευαισθησία στην ανθράκωση, πιο μεγάλη σε βακτηριακές ασθένειες ιδιαιτέρως όξινα εδάφη.

Προτιμά βαθιά και ελαφρώς ασβεστώδη εδάφη. Παρουσιάζει καλύτερη αντοχή σε συνθήκες ελλιπούς υγρασίας και έτσι την κάνει πιο εύκολα προσαρμόσιμη σε διάφορα αγροτεμάχια.  Συνδυάζεται με την Τσάντλερ ως επικονιαστή με εξαιρετικά αποτελέσματα. Είσοδος στην καρποφορία συμβαίνει στα 6 με 8  χρόνια.

Η ποικιλία Φραγκέτι παράγει καρύδια με πεπλατυσμένο σχήμα, καλού διαμετρήματος και πολύ καλής γευστικής ποιότητας. Η γεύση του θεωρείται εκλεπτυσμένα γλυκιά, με έντονο άρωμα «ξηρών καρπών». Μακρύς καρπός, με καλό κλείσιμο και μέσου πάχους κέλυφος.

Το μέγεθος του καρπού είναι μέτριο (28-32 mm διάμετρος, 9-12 g βάρος). Μπορεί να συντηρηθεί ως 11 με  12 μήνες σε θερμοκρασία κάτω των 10 ° C.