Καρπός: Αρκετά ζωηρό και ορθόκλαδο. Εμφανίζει στην νεαρή βλάστηση αιχμές – αγκάθια που δυσκολεύουν το αραίωμα και την συγκομιδή. Ανάλογα με το υβρίδιο που χρησιμοποιήθηκε ο φλοιός των κλαδίσκων εμφανίζεται από κοκκινωπός (στην 7/9 Καλλιόπη) μέχρι ελαφρώς γκριζοπράσινος (στην παραδοσιακή κοντούλα). Πολύ εύγευστος και αρωματικός. Πρασινοκίτρινος με λευκή σάρκα. Μέσου μεγέθους.

Ωρίμανση: Πρώιμα (Ιούλιο).Κατάλληλος για νωπή κατανάλωση.